Свет

БИЛ ГЕЈТС КОНАЧНО ПРИЗНАО И ОДГОВОРИО ТЕОРЕТИЧАРИМА ЗАВЕРЕ: „Делић који нас повезује са вакцинама је тачан“

Један од најбогатијих људи на свету Бил Гејтс је током разговора за CNN коментарисао теорије завера које се од почетка пандемије корона вируса врло често односе на њега.

Огроман број корисника Фејсбука објављује такве теорије, а у којима се спомиње Гејтс. То је случај и са другим друштвеним мрежама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У ситуацији смо где постоје друштвене мреже на којима се објављују „узбудљиве“ ствари. Током пандмије, када је све неизвесно, људима је лакше да имају једноставна објашњења. Због тога људи попут мене постају мете са милион порука које се шаљу сваки дан.

Наша фондација је дала више новца за развој пет вакцина које ће спасити животе него било која друга организација. Али то се преокреће од стране оних који тврде да ми од тога зарађујемо и да тиме покушавамо да убијемо људе. Делић који нас повезује са вакцинама је тачан, али се та повезаност изврће – казао је за CNN.

Поручио је да људи који раде на развоју лекова и вакцина против корона вируса имају добру намеру. Према његовим речима, шокиран је бројевима објава које садрже теорије завера на друштвеним мрежама. Подсетио је да су вакцине биле предмет ових теорија и пре избијања пандемије корона вируса, преноси „Клиx.ба“.

Извор: Блиц.рс