Спорт

СРАМАН НАПАД НА НОВАКА: Србин је себичан и неодговоран, он мора да оде

Бивши тенисер Сем Грот тражи од првог тенисера света Новака Ђоковића да поднесе оставку на месту председника Савета играча после дешавања у Београду и Задру

Аустралијанац се прави луд, баш га брига што је на турниру у Америци Френсис Тијафо био бозитиван на коронавурус, а такмичење настављено, битно је да се пљује по Србину.

– Новак Ђоковић мора да оде. Његова позиција председника Савета играча је смешна. Он мора да поднесе оставку. Да ли бисте желели да вас та особа води? О чему је, дођавола, мислио? Ко га, дођавола, саветује? – казао је 32-годишњи Грот у колумни „Хералд сану“.

Каже да је српски ас „чинио све како би угрозио могућност повратка тениса због организовања Адрија Тура“.

– Док играчи и званичници широм света чине све што је у њиховој моћи како би се наш спорт вратио и покренуо усред глобалне пандемије, светски број један снима плес, дружење и загрљаје људи и тако директно крши све светске здравствене смернице.

Смету му јер је Новак изостао из „Зоом“ конференције у којем је било 400 других играча.

– Док је Новак плесао лимбо и дружио се са пријатељима, мноштво других играча било је на разговору покушавајући да развију логистику поновног покретања турнеје. Речено ми је да Новак није био ни на том позиву. Како председник Савета није ту? То није лидерство. Једина опција му је да поднесе оставку. Играчи губе поверење у њега – каже Аустралијанац, иначе бивши тенисер.

Иако се Новак извинио, Грот сматра да то не надокнађује његова дела.

– Одговоран је. Бројни људи су били позитивни на тестовима као резултат његовог догађаја. Не занима ме да ли се извинио или донирао новац болницама. Јасно је да се није водило рачуна о здрављу људи. Морао да је покаже пример, а све што је урадио и даље има последице.

Аустралијанац је наставио да лупета глупости. Изостанак Ђоковића са УС опена, према његовим речима, није велика штета за њега. Каже Грот који је тенис очигледно играо само због пара.

– Једино што му недостаје у тој ситуацији је могућност да повећа број гренд слем титула. Не треба му новац, није му стало до њега. Нема проблем да плаћа хипотеку на кућу и обезбеди храну. Његово понашање је себично и неодговорно, показује потпуно занемаривање оних који су били на турнеји. Ако само жели да буде број један и живи својим начином размишљања – то је у реду. Али онда мора да одступи с места председника – закључио је Грот.

Извор: информер.рс