Србија

УДАРНА ВЕСТ! Кризни штаб препоручио нове мере: Ево шта нас чека

Ношење маски на отвореном биће убудуће обавезно на територији целе Србије у околностима у којима није могуће држати дистанцу од два метра, одлучено је на управо завршеном Кризном штабу, сазнаје „Блиц“.

Ово владино тело донело је одлуке које ће се односити на целу територију Србије, а не као што је био случај последњих недеља само на поједине градове. То важи и за ношење маски у затвореном простору, које је до сада важило у појединим градовима. Дакле, сада се ова мера проширује на целу територију Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Све мере које су данас усвојене примењиваће се од петка.

На управо завршеном састанку, донета је и одлука о забрани окупљања више од 10 људи на отвореном.

Нове ковид болнице
Кризни штаб данас је разматрао и проширење капацитета болница које су у ковид ковид систему. У Београду то би требало да буде Институт за реуматологију, а такође и широм Србије требало би да буду отворене нове ковид болнице. Како сазнајемо, то ће бити у Алексинцу, Нишкој Бањи, Врњачкој Бањи, Бујановцу, Аранђеловцу…

Подсетимо, због погоршане епидемиолошке ситуације у целој земљи, премијерка Ана Брнабић је пре два дана најавила да ће Кризном штабу предложити нове мере, а то су да на територији целе Србије буде обавезно ношење маски, како у затвореном, тако и на отвореном простору. Такође, предложила је и да се забрани организовано окупљање.

Извор: Блиц.рс