Србија

ВУЧИЋ ИЗНЕНАДИО СВЕ! Проговорио о новом премијеру! Ево о чему је реч!

Србија неће признати независно Косово, од тога нема ништа. Размишљам о мандатару, Влада ће бити конституисана много пре уставног рока, који је у октобру, рекао је председник Србије Александар Вучић.

Вучић је рекао да је Србији потребан „енергичан, вредан и борбен мандатар“ и додао да је Ана Брнабић била сјајан премијер.

Он је навео и да ће Скупштина Србије бити конституисана пре законског рока од месец дана.

Додао је да се на изборима нико није заразио и да су они одржани како мандат Владе не би трајао пет година, рекао је Вучић.

Вучић каже да ће Србија штитити своје националне интересе и помагати Србима на Косову.

„Свима је јасно да ми у суштини преговарамо са Западом, а не са Албанцима. Решење не видим. Када сам га видео сви су ме напали и овде и у иностранству. Србија неће признати независно Косово и од тога нема ништа“, додао је Вучић.

Упитан да ли трпи притиске, пошто се најављује самит у Паризу о КиМ, и који су могући сценарији за наставак дијалога, те каква ће бити платформа Београда, Вучић је рекао:

„Као и до сада, да штитимо наше националне и државне интересе, и да покушамо да урадимо све што можемо за наш народ на КиМ. При том, разумевајући тежину наше позиције и борећи се за то да не будемо кривци за непостојање дијалога“.

Вучић каже да ће се наша страна у складу са тим понашати и у односима са свима са којима разговарамо и додаје „да већ седам година трпи притиске како ће до краја године наводно бити потписан обавезујући споразум“.

Упитан да ли види решење, Вучић каже да га не види.

„Када сам га видео, сви су ми скочили за врат у земљи и иностранству, ударали су из све снаге… Само нисам чуо било који други предлог. Али, то да признамо независно Косово тако да Срби на КиМ нико нема ништа, слободно заборавите“.

Каже и да подизање оптужнице против Хашима Тачија и Кадрија Весељија и евентуалне промене на челу приштинског преговарачког тима немају никакве везе са будућношћу дијалога.

Извор: Ало.рс