Регион

МИНИСТАРСТВО ИЗДАЛО САОПШТЕЊЕ! Одмах напустите Хрватску!

Министарство спољних послова Аустрије објавило је упозорење због путовања у Хрватску.

На свом Твитер профилу кратко су написали да је Аустрија прогласила највиши степен безбедносног ризика за Хрватску због све већег броја новозаражених у Хрватској. Другим речима, Хрватску су прогласили ризичном земљом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Засад нема нових правила, како се чини из овог твита.

Додају тек како упозорење важи од 17. августа и препоручују својим грађанима да не путују у Хрватску.

Кроне је објавио како је јутрос на конференцији за медије министар здравства Рудолф Аншобер одбијао да каже хоће ли доћи до строжих мера, предлажући да се одлука донесе у договору са суседним земљама.

Међутим, Кроне пише да је већ у подне из аустријског министарства спољних послова изашла јасна одлука о проглашењу Хрватске ризичном. Кроне преноси да се Аустријанци позивају да напусте Хрватску. Према писању Клеине Зеитунга, министар спољних послова Аустрије размишља о томе да свим аустријским држављанима у Хрватској изда наредбу према којој хитно морају да се врате у земљу

Како стоји на страницама министарства, Хрватска је сада на попису 32 земље које су високо ризичне те се налазе на 6. степену безбедносног ризика. Досад је била на попису 4. степена.

6. степен ризика препоручује да се аустријски грађани који се налазе у Хрватској што пре јаве дипломатском представништву Аустрије у Хрватској.

Извор: Ало.рс/ Index