Регион

АБАЗОВИЋ ШОКИРАО СВЕ! Имамо предлог за председника Скупштине! Ево шта Црна Гора може да очекује

Конститутивна седница Скупштине Црне Горе заказана је за 23. септембар, изјавио је данас председник скупштине те земље Иван Брајовић, након консултативног састанка са представницима изборних листа.

– Предлог је једногласно прихваћен, не мора се чекати дуже време… Избори Црне Горе су показали да грађани верују институцијама – рекао је Брајовић, преносе „Вијести“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је навео да је инсистирао да се на тој седници изабере макар председник парламента.

У Скупштини Црне Горе на консултативан састанак са председником парламента одазвали су се Драгиња Вуксановић-Станковић („СДП – Јака Црна Гора“), Момо Копривица („Мир је наша нација), Ервин Ибрахимовић (Бошњачка старанка), Фатмир Ђека (Коалиција „Једоногласно“), Милутин Ђукановић (Коалиција „За будућност Црне Горе“), Бранимир Гвозденовић („Одлучно за Црну Гору! ДПС – Мило Ђукановић“), Дритан Абазовић и Милета Радованић („Црно на бијело“) и Ник Ђељошај (Албанска листа „Ник Ђељошај- Генци Ниманбегу“).

„Нису се осећале опструкције“
Носилац листе коалиције „Црно на бијело“, Дритан Абазовић рекао је после састанка да је потребно убрзати процедуру због вируса корона, као и да се нису осећале никакве опструкције.

– Успели смо да у катастрофалним условима победимо мафију и надам се да ће то Скупштина да покаже. Због коронавируса морамо да убрзамо процедуру оних којих треба да представљају Владу и Скупштину. Имамо већ предлог ко би био председник Скупштине. Што се тиче Владе требаће више времена да се она конституише, јер има више обавеза. То се одмах неће десити. Требаће нам одређени број дана – рекао је Абазовић.

Милутин Ђукановић, кандидат за посланика коалиције „За будућност Црне Горе“ захвалио је грађанима.

– На изборима смо освојили слободу, сад морамо да формирамо прву демократску власт. Нико не треба да сумња да наша коалиција неће знати да валоризује грађанску вољу без ДПС – рекао је Ђукановић.

Он је поручио да неће бити проблема да се формира скупштинска већина.

– Природни пут је да Здравко Кривокапић буде мандатар. То је моје мишљење – истакао је Ђукановић.

Коначни резултати избора
Државна изборна комисија (ДИК) у понедељак је утврдила коначне резултате парламентарних избора у Црној Гори, који су одржани 30. августа.

Према званичним резултатима парламентарних избора, коалиција „Одлучно за Црну Гору! ДПС – Мило Ђукановић“ освојила је 30 мандата, коалиција „За будућност Црне Горе“ 27, коалиција „Мир је наша нација“ десет, а платформа „Црно на бијело“ четири мандата.

Социјалдемократе и Бошњачка странка имаће по три посланика, а СДП два.

По једног представника имаће Албанска листа „Ник Ђељошај- Генци Ниманбегу“ и коалиција „Једоногласно“.

Извор: Блиц.рс