Регион

НЕВРЕМЕ ЈЕ СТИГЛО У ХРВАТСКУ И ИДЕ КА СРБИЈИ: Ветар руши стабла

Промена времена стигла је у Хрватску. Јак ветар почео је да дува од раног јутра у Загребу, а прве последице погоршања времена већ су видљиве.

У делу Загреба Житњак пало је стабло на паркирани аутомобил, пише 24сата.хр, а загребачки ватрогасци откривају како су до поднева имали већ два уклањања стабла.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Државни хидрометеоролошки завод објавио је раније упозорење на то да следе пад темепратуре и промена времена.

Републички хидрометеоролошки завод Србије објавио је на свом сајту да и у Србију данас стиже промена времена.

Како се наводи, током дана развиће се ветровито време уз умерен и јак југозападни ветар и даље повећање облачности, у другом делу дана местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином.

Ветар ће после подне бити у скретању на умерен и јак северозападни, и то прво у Војводини, а увече и у централној Србији. У зони фронта ветар ће понегде достизати и ударе олујне јачине.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Дневна температура кретаће се од 21 степен на северозападу Војводине до 30 на истоку и југоистоку Србије. Увече и ноћу у свим пределима температуре ће бити у осетном паду, док се сутра, 17. априла очекује драстичнији пад.

Предвиђа се облачно и осетно хладније време, местимично са кишом и локалним пљусковима, који ће на југу и југоистоку Србије бити праћени и грмљавином и локално већом количином падавина.

На планинама југозападне и јужне Србије очекује се прелазак кише у снег.

Извор: Б92.нет