Регион

Авиони над Загребом, огласила се амбасада САД!

Амбасада САД у Загребу саопштила је да се у хрватској престоници данас одржава вежба за понашање у кризним ситуацијама која ће трајати до 12 сати, па ће на рубним деловима града бити видљиви авиони.

У саопштењу Амбасаде САД, преноси хрватски портал 24сата, наводи се да ће обука бити изведена након вишемесечних припрема у координацији са хрватским властима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Сама вежба одржаће се на више локација у и око Амбасаде САД“, наводи се у саопштењу и додаје да ће по рубним деловима Загреба у време вежбе моћи да се виде авиони.

Ова је вежба је, кажу, врхунац дугогодишњег програма заједничке комбиноване обуке (ЈЦЕТ) између Команде за специјалне операције САД у Европи и хрватске полиције.

„Ова последња вежба показује преданост коју Сједињене Државе деле на повећању противтерористичких способности и способности првог одговора с Хрватском, кључним савезником у НАТО-у“, преноси портал.

Амбасаде и конзулати САД широм света су, кажу у саопштењу, дужни да годишње спроводе вежбе управљања кризним ситуацијама како би припремили запослене за природне или вештачки изазване ванредне ситуације.

„Снажни билатерални односи и сарадња између Сједињених Држава и Владе Хрватске стварају јединствену прилику за спровођење ове заједничке, велике вежбе управљања кризним ситуацијама уживо“, преноси портал.

Из Амбасаде САД поручују да разумеју да ће ова вежба утицати на нормалне операције у Амбасади и околном подручју и цени подршку оних на које је, како кажу, вежба утицала.

Извор: Медији