Свет

ВЕЛИКА ТРАГЕДИЈА! Откривен мотив мајке која је убила петоро деце, а затим покушала да изврши самоубиство!

Случај мајке која је убила петоро деце у Немачкој не престаје да изазива запрепашћење, а истражитељи су јуче открили низ нових информација о случају.

Полиција је, подсетимо, прекјуче рано поподне открила тела петеро деце у стану у немачком Солингену. За њихово убиство је осумњичена 27-годишња мајка, против које је сад поднесен налог за хапшење, а она се тренутно налази у болници. Тешко је повређена након што се, након убистава, бацила под воз у 30-ак километара удаљеном Дизелдорфу. Само је једно од шесторо деце, 11-годишњи дечак, преживело.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На конференцији за новинаре полиција је говорила о позадини случаја.

Полицајци су пронашли децу у креветићима, због призора који су затекли треба им стручна помоћ

Рекли су да су полицајци пронашли децу у креветићима. Призор који су затекли био је толико стресан за полицајце да им је потребна стручна помоћ, поручили су истражитељи на конференцији, преноси Зидојче цајтунг.

Хериберт Кауне-Гебхардт из тужитељства рекла је како да је током аутопсије утврђено да су се деца гушила и да су била отрована таблетама. Још увек се не зна којим се све редоследом одвијало. Токсиколошки налази се још увек чекају.

Деца су од два различита оца

Истражитељи у овом тренутку сумњају да је мајци пропао брак и да ју је то сломило емотивно и психички. Преминула деца су од два различита оца. Пре годину дана растала се од мужа који је био отац четворо убијене деце.

Били су познати социјалној служби. „Породица је примала сву потребну помоћ од града Солингена“, рекли су из Града, без додатних детаља.

„У ниједном тренутку није било никаквих запажања о абнормалностима или о потенцијалном ризику за децу“, рекли су.

Полиција недавно интервенисала због породичних размирица, сумња се да је мајка имала емоционални слом

Шпигел, међутим, пише да је мужа, у време кад су се разилазили, пријавила за крађу и да је полиција и након тога интервенисала због породичних размирица.

У овом тренутку се сумња да је мајка починила убиство у стању емоционалног слома.

Дечак се спасио само зато што је у време убиства био у школи?

Убијене су три цурице узраста 18 месеци, две и три године и два дечака стара шест и осам година. Шесто дете, 11-годишњи дечак, вероватно је поштеђено само зашто што је био у школи за време злочина, рекао је шеф полицијских истражитеља Марцел Мајерхофер. Претпоставка ипак још није до краја потврђена.

Према неким информацијама дјечак је после био у друштву мајке на главној железничкој станици у ДИзелдорфу, а потом се само одвезао баки у Менхенгладбах.

Жена је све признала својој мајци преко WhatsAppa?

Управо је бака убијене деце позвала полицију након што јој је ћерка наводно све признала преко WhatsAppa  поруком у којој је написала како „више не може“. 27-годишњакиња је у том тренутку већ напустила стан.

Отприлике 15 минута пре него што је полиција открила мртву децу, бацила се пред воз на главној станици у Дизелдорфу. Преживела је покушај самоубиства и тренутно је у болници, тешко повређена. С њом полиција још није успела да разговара. Налог за хапшење је издат јуче, а тужитељ Кауне-Гебхардт рекао је како још није одлучено хоће ли мајку пребацити у затворску болницу.

Потресени дјечак из комшилука

Колики су шок ова убиства изазвала у заједници можда најбоље сведочи изјава 13-годишњег дечака који живи у суседству мјеста злочина. Испричао је да је познавао две убијене девојчице и дечака.

„Играо се јучер ту напољу. Још јуче је био напољу“, понављао је дечак новинарима немачке Шпигел панораме о једном од убијених дечака испред зграде у којој се догодио стравични злочин.

У Солингену, немачком граду који се још дуго неће опоравити од стравичног убиства, у 17 сати одржан је минута ћутања за убијену децу. Људи су оставили цвеће и свеће у сјећање на петоро деце чији је живот трагично прекинут у четвртак.

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/Index