Русија

Огласио се руски генерал: МОРАМО ДА ПРЕСТАНЕМО ДА ЛАЖЕМО О УКРАЈИНИ, НАРОД ЗНА!

Високи руски посланик позвао је државу да престане да говори неистину о поразима у Украјини.

Високи руски посланик позвао је у среду војне званичнике да кажу истину о војним дешавањима на терену у рату у Украјини, након неколико пораза. Председник доњег дома парламентарног одбора за одбрану Андреј Картаполов изнео је оштру критику, а његове речи пренела је агенција АФП.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Морамо да престанемо да лажемо. О томе смо причали много пута, али то не допире до појединих руководилаца. Читао сам извештаје Совјетског бироа за информисање из 1941, када су Немци продрли до Москве. Отворено су говорили да се негде повлачимо, иако су у сваком извештају говорили да је ‘бригада тог и тог урадила ово’, да су ‘наши пилоти уништили тог и тог’, наши губици су били такви и људи су схватали опасност и знали да је непријатељ на нашој земљи. И сада је непријатељ на нашој земљи, сва погранична села Белгородске области су практично уништена, али извештаји Министарства одбране се мењају. Наш народ зна. Наш народ није глуп. И види да не желе да му кажу ни део истине. То може довести до губитка кредибилитета“, изјавио је он, а преносе медији.

Андреј Картаполов је бивши официр руске војске, од 2018. до 2021. био је заменик министра одбране и био је први човек Главног војно-политичког директората војних снага Руске Федерације. Имао је чин генерал-пуковника.

Подсетимо, руски председник Владимир Путин наложио је преузимање објеката Запорошке нуклеарне електране (ЗНПП) у власништво Руске Федерације, наводи се у указу шефа руске државе, објављеног у среду. Ово је уследило након што су четири украјинске регије ЛНР, ДНР, Запорожје и Херсон анексиране Русији.

Подсетимо, рат у Украјини почео је 24. фебруара наредбом руског председника Владимира Путина да руска војска започне војне операције у овој земљи. Погледајте како је изгледало потписивање анексије ове четири области у састав Русије:

 

 

 

 

 

 

Извор: МОНДО