Свет

Свет у неверици! НЕМАЧКА СЕ СПРЕМА ЗА НУКЛЕАРНИ РАТ! Ево шта се дешава!

Ризик од започињања нуклеарног рата је много већи него у протекле три деценије

У Немачкој су одржане тајне вежбе војних операција са употребом нуклеарног оружја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према овим новинама, у ваздухопловној бази Нервених у Северној Рајни – Вестфалији одржана је вежба под називом „Упорно подне“ уз учешће немачког ваздухопловства и савезника из НАТО.

У маневре су били укључени бомбардери способни да носе нуклеарно оружје, а главни циљ вежби, како се наводи у извештају, било је увежбавање одбране Немачке помоћу нуклеарних бомби, преноси РИА Новости.

Ризик од започињања нуклеарног рата је много већи него у протекле три деценије. Главни разлог за то, према ауторима материјала, је повлачење САД из Уговора о елиминацији ракета средњег и кратког домета (Уговор о ИНФ).

У петак су медији известили да су Москва и Вашингтон наводно могли да преговарају о „начелним споразумима“ о контроли нуклеарног наоружања. Касније су се у штампи појавиле информације да су, у циљу продужења Уговора о мерама за даље смањење и ограничење стратешког офанзивног наоружања (СТАРТ, СТАРТ-3), Сједињене Државе понудиле Русији да пристане да не повећава укупан број расположивих нуклеарних бојевих глава.

Подсетимо, руски председник Владимир Путин је 22. септембра током говора на 75. заседању Генералне скупштине УН затражио експедитивно решавање питања продужења СТАРТ-а, које истиче у фебруару 2021. године.

 

 

 

 

 

Извор: Srbija Danas.com/bild.de