Спорт

ТРАГЕДИЈА ПОТРЕСЛА СРБИЈУ! Преминуо МИРКО ПЕТРОВИЋ!

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

Игор Милановић, Александар Шоштар, Дејан и Дарко Удовичић, Дејан Савић, Денис Шефик, Петар Трбојевић, Данило Икодиновић, Вања Удовичић, само су неки од играча које је он направио

Ватерполо клуб Партизан објавио је тужну вест, да је преминуо прослављени ватерполо радник и тренер, Мирко Петровић Босанац.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Деценијама је радио на Бањици, његово знање је преношено генерацијама и кроз његове „руке“ су прошли многи славни ватерполисти Ватерполо клуба Партизан и репрезентације. Како наводе црно-бели, био је човек кога су деца и сви запослени обожавали, а он није никада скидао осмех са лица, чак и када је било тешко.

– Игор Милановић је био перјаница моје прве генерације. А било их је око 40 па по 30 у свакој, па рачунај. Набрајао је: Игор Милановић, Александар Шоштар, Дејан и Дарко Удовичић, Дејан Савић, Денис Шефик, Петар Трбојевић, Данило Икодиновић, Вања Удовичић, Живко Гоцић, Милош и Михајло Королија, Филип Филиповић, Слободан Никић, Стефан Митровић… – рекао је хједном приликом у разговору за “ Спортски журнал“

И сам Филип Филиповић је на свом званичном сајту поменуо:

– Ватерполо сам почео да тренирам у седмој години у чувеној школи Партизана на Бањици, код тренера Мирка Босанца и Петра Поповића.

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Еспресо.рс