Регион

ДОНЕТА ОДЛУКА: Продужени полицијски час од 19 сати до 5 ујутру

НАЦИОНАЛНО координационо тело за заразне болести Црне Горе (НКТ) одлучило је данас да скрати за два сата време рада угоститељских и услужних субјеката и да за толико продужи период забране напуштања објеката становања, саопштено је из Владе Црне Горе.

– Због изузетно сложене епидемиолошке ситуације НКТ је на предлог Института за јавно здравље Црне Горе одлучило да скрати радно време угоститељских и услужних делатности са садашњих 07.00 – 20.00 на 07.00 – 18.00, и продужи примену мере забране напуштања објекта становања са садашњих 21:00 – 05:00 на 19:00 – 05:00 наредног дана. Мере ће се примењивати од среде, 25. новембра 2020. у 00:00 до 8. децембра до када се продужава се и примена мера донетих 13. новембра – истиче се у саопштењу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У саопштењу се додаје да је НКТ, сагледавајући епидемиолошку ситуацију са једне стране и економску са друге и овог пута донело „добро одмерене мере са циљем да оне у најмањем могућем обиму погоде грађане, привреду и предузетнике, а да дају очекивани резултат“.

– НКТ позива грађане да у потпуности поштују све мере јер је то једини начин сузбијања ширења коронавируса. Сагледавајући здравствену ситуацију НКТ је оценио да је наш здравствени систем захваљујући добром планирању, правовременим активностима и стручности и пожртвовању здравствених радника и даље способан да се, упркос забрињавајућем степену инфекције, одупре пандемији. НКТ је сагледао и огромно оптерећење запослених у примарној здравственој заштити и покренуо процес чији је циљ растерећење примарног здравственог сектора – пише у саопштењу.

Извор: Пинк