Србија

АНА БРНАБИЋ СЕ ОГЛАСИЛА: Ево зашто још нису донете мере за Нову годину

Фото: Јутјуб

Из ког разлога ће се о новим епидемиолошким мерама које ће бити на снази расправљати тек почетком следеће недеље и ко је дозволио последње попуштање корона правила, објаснила је гостујући у емисији „Усијање“ на Курир телевизији премијерка Србије Ана Брнабић.

„Медицински део Кризног штаба није био за попуштање мера, али смо нашли компромис. Зашто одлажемо мере које ће се доносити за Нову годину? Па зато што се трудимо да све мере доносимо правовремено. Танка је линија између тога како ви штитите здравље грађана и колико дајете привреди да ради. Морате да нађете најбољи могући баланс, да привреда настави а да здравство не буде толико преоптерећено, да не можемо да примамо људе у болнице. То је изузетно тешко“, каже премијерка и додаје:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ако донесете сувише рестриктивну одлуку, то ће дати добре здравствене резултате, али убићете привреду и требаће вам пет, шест или седам година да се опорави“, рекла је Брнабић и истакла да се води рачун и о питању јавног дуга и буџетског дефицита.

На крају Ана Брнабић је открила:

„У овом тренутку је привреди сваки дан значајан. Погледајте Ирску, они пабове нису ни отварали. Имате извесност, али то није добра извесност. Ми нисмо хтели да тако доносимо одлуке. Ту постоји моменат да су наши људи креативни. Да смо мере за Нову годину донели пре 14 дана, имали би 14 дана да смисле како да те мере заобиђу, што би био велики ударац на здравствени систем. Зато постоји ту ефекат изненађења“.

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ