Србија

СТИГЛО УПОЗОРЕЊЕ ЗА КРИВОКАПИЋА! Смењуј Милове људе, или пада Влада пре првих 100 дана!

Црногорски премијер Здравко Кривокапић суочава се са још једним великим потресом унутар владајуће већине који озбиљно прети да обори тек формирану Владу.

Лидери Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић, Милан Кнежевић и Небојша Медојевић запретили су здравку Кривокапићу ускраћивањем подршке влади због његовог „кокетирања с мафијашким режимом Мила Ђукановића“. То би могло да значи да његова Влада не би дочекала ни фамозних 100 дана рада.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Повод за постављање оваковг ултиматума премијеру је изјава специјалног државног тужилаштва да главни специјални тужилац Миливоје Катнић и заменик директора полиције Зоран Лазовић имају безрезервну подршку потпредседника владе Дритана Абазовића за наставак обављања досадашњих функција.

МАФИЈА ИЛИ ДЕМОКРАТСКИ ФОНТ

један од лидера ДФ Андрија Мандић каже да опстанак црногорске Владе зависи искључиво од премијера и његовог избора – хоће ли подржати мафију или ДФ.

– Порука Демократског фронта је врло јасна. Влада не може да има и нашу подршку и подршку мафије. Миливоје Катнић и Зоран Лазовић су били ударне песнице бившег мафијашког режима и ако Кривокапић хоће да их подржи, онда ми, као највећи део владајуће већине, не можемо њега да подржавамо. Жалимо што морамо овако да му шаљемо поруку, али већина се окупила на обећању грађанима да нема кокетирања са бившим режимом. Готово сам уверен да ће Кривокапић добро схватити шта смо му поручили, да неће стати на страну мафије и да би, према томе, и Влада требало да буде сигурна – поручио је Мандић.

ВЛАДА КРАТКОГ ДАХА

Директор Друштва за истраживање политике и политичке теорије Владимир Павићевић каже да су биле довољне три недеље да се види да је Кривокапић био погрешан избор за председника нове црногорске Владе:

– Он је својим делањем брзо изневерио очекивања великог броја грађана Црне Горе који су се борили за развлашћивање ДПС Мила Ђукановића. Он дневно лута у одлучивању и о оним најважнијим питањима. Што краће буде трајала Кривокапићева влада, и он ће бити мање неуспешан. Штета је што је пропуштен историјски моменат за формирање реофрмске владе. Одговорност је пре свега господина Кривокапића што ће његова влада бити прелазна и кратког даха.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/Курир