Србија

УПОЗОРЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ! Доктор Јанковић открио: Ово је једини начин да се дочека 2021.

Фото: Јутјуб

Имунолог Срђа Јанковић позвао је грађане да смање све контакте ван свог домаћинства и да Нову годину дочекају са породицом без окупљања.

Он је навео да су окупљања са разлогом забрањена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Циљ мера које су на снази је да се спречи погоршање ситуације, затим да се стабилизије стање, а тек онда почне да се побољшава. Још је рано причати о побољшању ситуације, али је важно да не видимо више погоршање. Од тога ће зависи предлози даљих мера. Нагласак није само на пооштравању мера, већ да се спроводе мере које су на снази“, нагласио је Јанковић.

Он је указао да је на снази мера забране окупљања, али да су резервације распродате за дочек Нове године у клубовима, ресторанима, кафићима.

„То не иде једно са другим. Апелујем на грађане да поштују мере и препоруке. Ако се будемо окупљали само ћемо Нову годину већ на почетку учинити лошијом него што желимо да буде“, рекао је он.

Истиче да се не може рачунати на колективни имунитет као заштиту и да то може да промени само вакцина.

„Уздање у колективни имунитет сада не помаже већ само маска, дистанца и не окупљати се“, рекао је он и додао да је велика ствар што је у Великој Британији одобрена вакцина и што је почела вакцинација.

Напомиње да вакцину не треба гледати као „чаробни штап“. Има људи који мисле да ће вакцина да све реши, али и оних који сматрају да је вакцина највеће зло. И једна и друга крајност, како каже Јанковић, нису добре.

 

 

 

 

 

Извор: (Курир.рс/Тањуг/ТВ Пинк)

 

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ