Србија

БОЖЕ БУДИ МИЛОСРДАН: Потресна последња објава доктора Ненада (37) који је данас преминуо од последица короне

Фото: Фејсбук принтскрин

Ненад Максимовић (37), анестезиолог из КБЦ „Драгиша Мишовић“, који је данас преминуо од последица корона вируса, пре нешто више од месец дана објавио је потресну поруку на друштвеним мрежама, не слутећи да му је последња.

– Боже помози нашим болесним колегама у критичном стању! Буди милосрдан као што су они њиховим делима били према пацијентима, спаси их! Помолимо се сви! Амин – гласи потресан пост на Фејсбуку који је доктор Максимовић објавио 1. децембра прошле године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Храбри анестезиолог се у црвеној зони борио за животе хиљаде пацијената за протеклих десет месеци, а данас је нажалост преминуо од последица опаког вируса.

Bože pomozi , našim bolesnim kolegama u kritičnom stanju !
Budi milosrdan kao što su oni njihovim delima bili prema pacijentima , SPASI IH ! 🙏
Pomolimo se svi ! AMIN +++

Posted by Nenad Maksimovic on Уторак, 01. децембар 2020.

 

Међу последњим постовима на Фејсбуку је и снимак који је посветио свим својим колегама и то на свим континентима.

Максимовића је иначе шира јавност упознала пре шест месеци у јеку другог таласа корона вируса.

– Прошао је осми сат смене. Паузе су све краће, јер су болнице готово пуне. Долазе нови и нови случајеви. У скафандеру једва дишеш. Више и не гледаш на сат кад ће крај смене, јер сати су све спорији. Онда чујеш да се нешто дешава у граду, да је свуда полиција, да су оклопна возила на улицама! Гледаш у монитор 1, 2, 9… Врти ти се по глави сад ће сви у Ургентни… Онај зидани пре 40 година. Помислиш на своје колеге у препуњеним амбулантама пријема… Коме је теже? Да ли теби мокром у скафандеру или њима у крви и јауцима сломљених ногу, вилица, ребара. Ко је овде жртва, а ко херој… Ко је број? Ко испљувак? Сутра је нови дан. За нових 8 сати… За више среће са обе стране – написао је тада преуморни Максимовић уз своју фотографију у скафандеру на ходнику болнице.

Prošao je 8 sat smene . Pauze su sve kraće jer su bolnice gotovo pune . Dolaze novi i novi slučajevi .. U skafanderu …

Posted by Nenad Maksimovic on Среда, 08. јул 2020.

 

Бројне колеге и пријатељи данас се опраштају од њега.

Извор: Курир.рс