Свет

ШОКАНТНО! Фирма објавила: “Ко се вакцинисао или ко то намерава да уради нека не конкурише код нас” – ТАКВИ НАМ НИСУ ПОТРЕБНИ

Једна аустријска фирма дала је необичан оглас за посао на Фејсбуку.

Наиме, док се води дискусија о томе да ли ће вакцина бити услова за посао, као и да ли ће се индиректно увести обавеза имунизације, неки послодавци очигледно не желе да запосле вакцинисане, јер сматрају да би вакцина могла да утиче на њихово здравље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кровопокривачка фирма “Хемер” у аустријском месту Хајденрајхштајн у потрази је за новим радницима, међутим, порука компаније је да не жели особе које су се вакцинисале против корона вируса, или које намеравају да то учине.

“Ко се вакцинисао или ко то намерава да уради не треба уопште да се пријави за посао”, наводи се у огласу постављеном на Фејсбуку.

Власник фирме Петер Хемер каже да се премало зна о вакцини и да не жели да ризикује да неког запосли који ће након вакцинације бити болестан.

“Има довољно извештаја о томе на интернету”, додао је он, указујући да ће се тек пошто се аустријски канцелар Себастијан Курц и цео парламент буду вакцинислти и сам подвргнути имунизацији.

Председник Радничке коморе (АК) Доње Аустрије Маркус Визер каже да у Аустрији послодавац може да бира кога запошљава.

То, како истиче, значи да могу бити постављени и апсурдни услови, али се мора имати у виду да не дође до дискриминације на основу година, пола, етничке припадности, сексуалне оријентације или хендикепа.

Након бројних негативних коментара. фирма “Хемер” избрисала је оглас за посао са свог Фејсбук профила.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг