Србија

ХАРАДИНАЈ ПРЕТИ СРБИЈИ: Признајте Косово или се уједињујемо са Албанијом

Фото: Јутјуб

Лидер Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај поново је данас у склопу предизборне кампање поручио председнику Србије Александру Вучићу да је боље да призна Косово, јер ће у супротном, како тврди, Косово „наставити свој пут ка уједињењу са Албанијом“.

Како преноси приштински “Љајми“, Харадинај је на предизборном скупу АБК у Урошевцу, рекао да одлука Србије да не призна Косово “само штети њеном председнику Вучићу“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Харадинај је рекао и да је уверен да ће он бити председник привремених приштинских институција, као и да ће бити први председник који ће се у потпуности посветити решавању односа са Србијом, пренело је Косово онлајн.“Кад постанем председник, уз помоћ Бога и уз вашу помоћ, опростићемо се од Вучића. Зато, дајте ми Косово, немојте више одлагати, јер немамо времена да чекамо, јер смо већ створили војску и енергетску независност, утиремо пут уједињењу са Албанијом. Немате избора, не одлажите, јер ми радимо свој посао“, рекао је Харадинај.

Затражио је од грађана Урошевца да гласају за листу број 135, како би се обезбедио економски опоравак Косова.“На изборима 14. фебруара, тражим ваш глас, за програм који оживљава економију, за наше људе, међу којима су и 13 доктора наука, економисти, правници, архитекте, инжењери, ратни ветерани, предузетници, младићи и девојке који студирају у иностранству. Молим вас да гласате за председника земље који жели да ради за Косово, како на међународном плану, тако и са Србијом, да би сваки грађанин ове земље био поносан и волео своју земљу“, додао је Харадинај.

Подизање минималне зараде и јачање војске, такође су била нека од обећања које је Харадинај упутио грађанима у Урошевцу.

На овом изборном скупу представљени су и кандидати за посланике из АБК Џавит Зарики, Резофата Аземи и Исмет Шамоли.

Извор: sputniknews

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ