Русија

ХОРОР! Две девојчице (12) изговориле реч “кошмар” и скочиле са зграде због изазова!

Живот две руске девојчице нагло је прекинут након што су пале са зграде од 17 спратова. Варвара Власова, која је била манекенка, и Валерија Ширшова, обе старе 12 година, претходно су снимиле кратак видео, а како се верује, иза трагедије стоји група на интернету која подстиче младе на самоубиство.

Варвара и Валерија насмешиле су у камеру, изговориле “кошмар”, а затим почеле да се смеју.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Девојчице су биле из добро стојећих породица и школске другарице. Биле су “одличне ученице” и тога дана су биле у школи. Како преноси “Сан”, пале су са стамбене зграде у Самари високе 50 метара у којој је Варвара становала.

Позивајући се на полицијске изворе, медији преносе да су девојчице биле у групи на друштвеној мрежи инспирисаној “Харијем Потером” која им је “задавала задатке”. Родитељи су мислили да је “безазлена”.

Русија се последњих година суочава с великим бројем “самоубистава” међу децом која се доводе у везу са сумњивим онлајн групама.

Генерал-мајор Алексеј Мошков, шеф Службе за сајбер криминал руског Министарства унутрашњих послова, упозорио је да постоје хиљаде оваквих група које деци задају опасне задатке са трагичним исходом.

Лист ПроГород пише да су се Варвара и Валерија “спремиле за то и поздравиле са школским друговима”. Оне су им рекле да ће се “деветог фебруара нешто десити”. Осим тога, гледале су популарну јапанску цртану серију “Деатх Ноте”, која је озлоглашена због изазивања смртних случајева међу децом. Многи су тражили да се прекине емитовање.

– Није нам јасно шта се десило. Биле су паметне и лепе. Нису имале тешкоћа – изјавила је њихова другарица за “Комсомолску правду” .

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц