Србија

Морате знати! ВОЗАЧИ ДА СЕ ЈАВЕ АГЕНЦИЈИ: Каква је процедура за регистрацију возила који имају оштећене бројеве мотора

ВЛАСНИЦИ „половњака“ који нису могли да региструју свој ауто, јер је увезен са нечитљивим или оштећеним бројем шасије или мотора, тај проблем могу да реше на основу измењеног Правилника о утискивању идентификационих ознака за возило,који је ступио на снагу 30. јануара.

Овај документ предвиђа једноставнију процедуру накнадног укуцавања броја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Радоје Јовановић, из Агенције за безбедност саобраћаја, каже да власници који имају овај проблем треба да се јаве овлашћеним организацијама за испитивање возила како би им, након прегледа аута, издали извештај и фотографију спорне ознаке.

– Са тим документима и попуњеним захтевом за утврђивање идентификационе ознаке, а тај образац могу да нађу на интернету, јављају се Националном центру за криминалистичку форензику или јединицама форензике преко подручних полицијских управа према пребивалишту, односно седишту власника – објашњава Јовановић. – Након тога, власници се са документацијом враћају у овлашћење организације где су започели поступак испитивања, како би га завршили.

Возачи могу да добију уверење, које им је неопходно да би отишли на технички преглед, само ако је јасан број мотора или шасије.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс