Србија

ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО ИЗ ПАРИЗА! Стижу добре вести за грађане Србије!

– Ово ми је 11 сусрет с председником Макроном. Реч је, не само о једном од најважнијих светских лидера, већ и о пријатељу Србије. Кључна тема је под један Косово и Метохија. Имаћемо неколико важних тема. Под један Косово и Метохија. Бићу врло искрен и отворено ћу говорити о тој теми са Макроном. Што се тиче ЕУ, разговараћемо о новој методологији, а то је отварање кроз кластере. Такође, да што се тиче економије, та сарадња буде већа и бржа – навео је Вучић обраћајући се из Париза., рекао је председник Србије Александар Вучић обраћајући се јавности из Париза.

– Изградња метроа више није изборна прича, и тиме ће престоница добити додатне предности и изједначиће се са многим европским центрима. Ми ћемо покушати да завршимо све до 2027. или 2028. године – рекао је Вучић, и истакао да је финансирање изградње решено, и да неће бити проблема са дугом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Био сам неуобичајено одевен јуче када сам вам саопштио да ће стићи милион вакцина. Био сам веома нестрпљив да ту добру вест поделим са грађанима. Нисам знао да ће та баш свуда ићи на телевизијама – рекао је Вучић и истакао значај вакцинације и добре резултате које је Србија постигла у овом процесу.

– Ми месец дана већ вакцинишемо људе и сваког дна спашавамо људе. Рат је у свету за вакцине, свака је важнија од ракета, свега. Те вакцине доносе раст. Здравље људи. 125.000 људи је вакцинисано у Београди, па иду Ниш, Нови Сад и Крагујевац.

– Мислим да ће бити више од милион вакцина до краја марта.

– Ваћно је да смо по вакцинисању у врху Европе. Морамо много да радимо, имамо велики суфицит у јануару.

– Цела Европа и свет је у проблему. Ми морамо да радимо и викендом. Буните се, штрајкујте, имамо да радимо ако хоћемо да идемо унапред – рекао је председник државе.

– Ја сам рекао да ми морамо да пазимо што се региона тиче. То што се у Црној Гори дершавало да малтретирају људе због српских тробојки…замислите да смо ми то радили. О протеривању наших дрћављања који имају уговоре са послодавцима, срамота ме је то и да причам. Ми морамо да гледамо да не угрозимо Србе у Црној Гори. У Албанији је хистерија око избора тренутно. Дошли сте да вређате Србе са тим „није ово ваше него наше“. Срби су имали уздржану реакцију и хвала им. Сваког дана морамо да чувамо мир, стабилност, зато што одговарају нама, развоју економије и никада се нису тако брзо мењали сви односи. Не смемо да дозловило да реагујемо на провокације.

– Јованњица, порислушкивање…свашта су рекли, нит имате шта да ме питате нит знају шта су рекли. Надлежни органи раде свој посао, ја не хапсим никог. Не бринем. Споменик Стефана Немање, што се тога тиче, Србија обнавља своју духовност, спаја национално и духовно и све оно што значи обнову српске државности. Београд је и даље једини космополитски град у региону, главни српски град и ја сам на то поносан.

– Нема више слободних викенда, нема више спавања. Говорим о државној служби. Мене избори не занимају, мене интересују резултати Србије.

– Хвала на великој подршци, изборићемо се за вакцине и за много тога, морамо да радимо и да радимо и да радимо.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс