Русија Свет

Свет на ногама! АМЕРИКАНЦИ СЕ СПРЕМАЈУ ДА ЗА 3 ДАНА ЗАУЗМУ ОВУ РУСКУ ОБЛАСТ? Испливали детаљи плана!

Америчка војска суочиће се са ноћном мором какву не памти ако покуша да спроведе у дело план за напад на Русију о којем се говори последњих дана, оцењује кинеска агенција Соху

Пре извесног времена сазнало се да америчка војска има план да заузме Калињинградску област, јавља кинеска агенција Соху, коај доноси кратку анализу на ову тему. Према идеји, ова операција ће се одвијати у неколико фаза и трајаће највише три дана, сазнаје агенција.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, најпре је војни часопис Оверт Дефенсе крајем јануара објацио чланак у којем се оцењује да како ће најзападнија руска област у којој живи пола милиона људи, могла да постане место жестоког сукоба са НАТО државама. У њему се напомиње да Москва у овај регион размешта десетине хиљада војника, као и батаљоне балистичких ракетног система кратког домета Искандер, који је способан да „испоручи“ нуклеарне ракете у градова у Немачкој, Пољској и Чешкој.

Сједињене Државе су уверене да чланице НАТО имају довољно снаге да успешно заврше тако сложене маневре. Као што су приметили кинески стручњаци, Вашингтон ће починити право самоубиство ако покуша да угрози руску територију, каже се у анализи.

„Сједињене Државе су представиле прилично чудан план заузимања Калињинграда“, напомињу аутори Соху.

Фијаско у најави

Ако НАТО започне фронтални напад на Калињинград, западна војска мораће да се обрачуна са руским тактичким комплексима Искандер. Због тога, уочи офанзиве, Пентагон планира да дубоко на територију Руске Федерације убаци диверзанте, којима ће бити наложено да онеспособе непријатељске ракете. Сличну тактику користио је и Пентагон у Ираку, када су специјалне снаге на сличан начин неутралисале ирачке комплексе СКАД. Аналитичари из Кине, међутим, верују да ће се ова идеја показати потпуним фијаском за Американце.

„Спремност и опремљеност руске војска није упоредива са нивоом Ирачана. Било би наивно веровати да ће Руси прихватити овај трик“, навели су посматрачи кинеског портала.

Поред тога, Сједињене Државе планирају да користе стелт авионе. Они ће се користити за ударе у луци Балтијск, по бродовима Балтичке флоте Руске Федерације и противавионским системима С-400. Стручњаци, међутим, сматрају да је ова идеја добра само на папиру, у стварним борбеним условима је практично немогуће спровести.

„План америчке војске заиста је сулуд. Русија ће у таквој ситуацији сигурно користити нуклеарно оружје. Поред тога, жеља да се за само три дана заузме такав утврђени регион као што је Калињинградска област равна је глупим и потпуно наивним сновима“, додали су војни стручњаци.

Руска Федерација је неочекивано мирно реаговала на ове информације, а покушај тродноедног освајања Калињинградске области ће се, по мишљењу кинеских стручњака, претворити у праву ноћну мору за Сједињене Државе и њихове савезнике.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс