Русија Свет

Свет на ногама! РУСКИ ЕКСПЕРТ НАЈАВИО ТАЈНУ ОПЕРАЦИЈУ И СВЕТСКИ ОБРТ! Ево шта следи!

Хазин објаснио зашто су Рјабковљеве речи постале весници скорог колапса долара.

Економиста Михаил Хазин говорио је о тренутном стању ствари у глобалној економији, оцењујући последице пада долара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Изјава заменика руског министра спољних послова Сергеја Рјабкова, о потреби да се Русија ослободи „токсичног“ долара, може се сматрати сигналом непосредног почетка озбиљних промена у глобалном финансијском систему. О томе је недавно говорио економиста Михаил Хазин.

Стручњак је приметио да је дипломатски план могуће спровести без формалног одбацивања поравнања у доларима, ограничавајући се на стварну употребу било које валуте погодне за међународна поравнања.

Истовремено, приметио је да ће у случају „колапса света у валутне зоне“ за превазилажење кризе бити довољно да се вратимо на „златни стандард“.

Економиста је истакао да већ дуго у светској стручној заједници постоји мишљење о скором урушавању система међународних поравнања заснованих на долару.

„Мислим да се морамо постепено удаљавати од долара“, рекао је стручњак.

Истовремено, речено је да ће високо доларизована економија доживети негативне последице међународног колапса долара.

Експерт је приметио да и саме Сједињене Државе почињу отвореније да говоре о предусловима за такав развој догађаја. У том контексту, Хазин је истакао да Рјабковљеве речи постају и весници скорашње пропасти долара.

“Чињеница да се то отворено најављује значи да се на тако нешто неће чекати дуго”, рекао је Хазин, напомињући да неке “усијане главе” очекују да криза долара почне крајем овог пролећа.

 

Извор: Webtribune