Русија Свет

Свет у паници! НАТО ОБЈАВИО ДА ЈЕ СПРЕМАН ЗА СУКОБ СА РУСИЈОМ! Столтенберг: Треба послати јасан сигнал!

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг изјавио је да је Алијанса спремна како за конфронтацију са Русијом, тако и за сарадњу, али да све зависи од става Москве, пише шпански лист „Мундо“

„Верујем да Русији треба послати јасан сигнал – ако они желе сукоб, ми смо спремни. Ако они желе да сарађују, биц́е нам драго“, рекао је Столтенберг, истакавши да је Алијанса спремна да „штити своје чланице“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, дијалог са Русијом треба да се заснива „на сили, на чврстини“.

„Али, ми такође треба да разговарамо са Русијом. Међу обуздавањем и дијалогом нема противречности. Чак и ако не верујемо да односи са Москвом могу бити бољи, треба да наставимо да разговарамо, јер је неопходно да се одржавају важне везе и односи“, рекао је он.

Столтенберг је подсетио да су Руси „њихови суседи, да постоје интереси и да треба избегавати инциденте, посебно на границама“.

„Као норвешки политичар имам велико искуство у раду са Русијом и знам да је то могуц́е“, констатовао је он.

Раније је Столтенберг саопштио да ц́е министри одбране држава-чланица НАТО-а разговарати о повец́ању финансирања војних активности Алијансе у близини руских граница. Како је рекао, намерава да предложи да се повец́а финансирање основне активности обуздавања и одбране Алијансе.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/ rs.sputniknews.com