Свет

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ ЗА СВЕТ! Страшна прогноза руског лекара, корона је била само „тренажни процес“, долази нешто још горе!

Човечанство чека пандемија вируса много опаснија од пандемије САРС-ЦоВ-2. Нова инфекција може доћи на два начина, упозорио је руски лекар Александар Мјасников

„Коронавирус је дошао као тренажни процес, али доћи ће нешто горе. Доћи ће сто посто. Две мутације. Прво ће се вирус птичјег или свињског грипа проширити са животиња на људе. И друга мутација – када тај вирус почне да прелази са човека на човека. Велика, смртоносна пандемија удаљена је две мутације од нас. Сада морамо да чекамо“, упозорио је Мјасников.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да би се спасило од нове пандемије, човечанство треба да има времена да развије лек, рекао је доктор. Међутим, није познато колико је времена остало, рекао је Мјасников.

„Нова пандемија не би требало да дође пре него што развијемо универзалну вакцину против грипа. Иначе ће бити лоше. Када ће доћи – не знам. Можда за годину дана, можда за пет или десет година. Због тога се сви морају борити за нову универзалну вакцину против грипа“, закључио је Мјасников.

На опасност од озбиљније пандемије претходно је упозорио и оснивач Мајкрософта Бил Гејтс. Приметио је да свет није спреман да се бори против смртоносније инфекције. Истовремено, проблем климатских промена, рекао је, додатно ће погоршати ситуацију.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/ ura.news