Регион

Ударно! ЦРНА ГОРА ХИТНО ТРАЖИ ПОМОЋ ОД СРБИЈЕ! Делегација те земље следеће недеље у Београду! Ево шта се дешава!

Делегација Владе Црне Горе, предвођена министарком здравља Јеленом Боровинић Бојовић боравиће од 23. до 25. марта у посети Србији, где ће се састати са премијерком Аном Брнабић и министром здравља Златибором Лончарем, јавља РТЦГ

Црногорски јавни сервис наводи да се у документу објављеном на сајту Владе Црне Горе истиче да је циљ посете размена мишљења о тренутној епидемиолошкој ситуацији у две државе, искуствима Србије у ери епидемије на глобалном нивоу и договор о узајамној сарадњи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се додаје, на састанку ће бити размотрена могућност набавке вакцина које Србија, како је најављено, треба ускоро да почне да производи, а у складу са уговореним обавезама и претпоставком да ће бити јефтинија за црногорско тржиште.

„То не значи да Црна Гора тежи да набави само јефтинију вакцину, већ искључиво квалитетну, али уз чињеницу да је Црна Гора територијално најближа земљи која ће ускоро бити произвођач вакцине, даје за право да трошкови буду много мањи, а посебно када су у питању, између осталог, и трошкови транспорта до Црне Горе“, наводи се у документу.

Како је најављено, делегације две земље посебно ће се осврнути на пружање узајамне помоћи у набавци медицинске опреме и медицинских средстава који се производе у Србији.

Акценат би, како се додаје, био на медицинској опреми за здравствене раднике која је неопходна у свим ковид центрима.

У документу се наглашава да ће делегацији Србије бити представљено стање у вези са епидемиолошком ситуацијом у Црној Гори и потребе здравственог система те земље.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг