Србија

ВУЧИЋ ШОКИРАО СРБИЈУ: Плашим се да се ту не ради о уређивачкој политици, већ о секундама

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је данас обележавању почетка радова на деоници пута Нови Београд – Сурчин, где је одговарајући на питања новинара прокоментарисао и речи лидера Нове странке Вука Јеремића, који је изјавио да председник Странке слободе и правде Драган Ђилас жели да управља Радио Телевизијом Србије.

– Нећу да улазим у њихове односе. То је њихова ствар, нек они раде шта год хоће. Само се плашим да то није захтев везан за уређивачку политику, него за уређивачке секунде, па колико ће тих секунди да се претвори у милионе на Маурицијусу, Швајцарској, Молдавији… пре свега ми се чини да је то кључно питање. Али то је толико бесмислено да сви се насмеју и у Европи и свету, али шта да радите, неко не разуме како политиком морате да се бавите и какву одговорност морате да показујете према грађанима и шта је то што морате да радите за свој народ да бисте задобили поверење својих грађана – одговорио је председник Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, на констатацију водитељке да опозиција оптужује власт да контролише медије, а са друге стране тражи заступљеност у уредништву РТС-а, Јеремић је одговорио да је то питање за Ђиласа и овом изјавом јасно поручио да Ђилас жели да управља РТС-ом и да контролише уређивачку политику јавног сервиса.

Подсећамо, крајем августа 2019. године по налогу Тужилаштва за организовани криминал, ухапшени су директор “Дајрект медије” и двоје запослених у маркетингу РТС-а због злоупотреба РТС-а и “Дајрект медије” око реклама, чиме је оштећен буџет Србије.

Како је тада саопштено, ухапшени су оштетили Јавни сервис и грађане Србије за 688 милиона динара, а кривично дело извршили у периду од августа 2009. до 2018. године.

 

 

 

 

 

 

Извор: Објектив.рс