Србија

ВУЧИЋ: Вакцинисаћу се и снимити да видите, почиње моја кампања за вакцинацију

Крећемо у кампању за вакцинацију, и наравно да ћу се вакцинисати, каже председник Србије Александар Вучић.

Како каже, чуо је опаске да је можда и он „антиваксер“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Моја кампања за вакцинацију креће крајем марта, почетком априла. Наравно да ћу примити вакцину, у њој лежи спас – рекао је Вучић.

Како каже, то ће учинити у неком мањем месту, попут Жагубице или Мерошине, негде на истоку или југу Србије где је најмањи проценат вакцинисаних.

– Снимићу то да сви могу да виде, ако не снимим рекли би да лажем. У вакцини лежи спас – поручио је Вучић, додавши да је само у једном случају на почетку вакцинације било проблема, а да у даљме току није било никаквих озбиљнијих проблема.

Мени истиче мандат, али нисам сигуран да ће њима доћи

На питање о прислушкивању, каже, да се „одвратно осећам због ове теме, не знам више шта бих рекао“.

– Овде су интересантне две или три ствари. Неки су се радовали томе надајући се да ће моћи нешто да покажу ужасно и одвратно, па да кажу како би могли да победе. Не морају да се радују превише, мени и онако ускоро истиче мандат, а нисам сигуран да ће њима да дође – рекао је Вучић.

Каже да је одавно преболео све што је у људском смислу требало да преболи и да је схватио да „не можете превише људског да очекујете ни у политици, а ни код оних које сте сматрали саборцима“.

Каже да су неки од лидера бившег режима предлагали да се емитује више од 1.000 разговора.

– Замислите да су на власти, они би пуштали по телевизијама шта су присклушкивали. За мене је важно да надлежни органи раде свој посао, а одавно сам преболео све што је у људиском смислу требало да преболим – истакао је он.

Упитан да прокоментарише став „једног аналитичара да је Небојша Стефановић озбиљан играч“, и да се руководи принципом „ако падне он, пада и Вучић“, председник Србије каже да су његовим политичким противницима, сада постали најозбиљнији они из СНС за које мисле да нешто могу да ураде против њега, па сада тако говоре и о Небојши Стефановићу.

– Али, није овде питање да ли сам ја готов или не, него хоће ли њихово лицемерје, измишљотине и пљачка добити епилог или не – казао је Вучић.

Како каже, „сада је и Небојша, кога су до скоро звали слина, постао најбољи на свету, јер се надају да би несто могао да уради против мене“.

– Наравно да је озбиљан, али не морају да се муче против мене – казао је Вучић, додавши да је 2толико тога урађено против мене, толико милиона сати потрошено на тајкунским телевизијама, да сам одавно готов“.

Избори у Зајечару

На питање зашто је баш изабрао Зајечар за почетак обиласка изградње важних инфраструктурних пројекта, где се иначе локални избори одржавају 28. марта, Вучић је рекао да није ни улазио у овај град и да није говорио о локалним изборима и слао било какве предизборне поруке, иако би, наводи, волео да СНС оствари бољи резултат у Зајечару него прошли пут.

Он је навео и да су напредњаци на прошлим локалним изборима у Зајечару освојили 36 или 37 одсто. Најавио је да ће сутра посетити Ваљево, а тамо нема избора, а за три дана и Чортановце и Стару Пазову.

Навео је и да се новинари морају поштовати и нико не сме да им прети, наводећи да тај „апел упућује пре свега представницима власти, јер код оних са Маурицијуса и из Хонгконга нема на шта да апелује“.

– Имате право да одговорите, да кажете да не говоре истину, да су лицемери, али немате право да претите и износите личне увреде – рекао је Вучић.

Извор: Блиц