Русија

ЗАПАД У ПАНИЦИ! Драма у дубинама Балтика, пољска обавештајна служба на ногама: ШТА ТО РУСИ ИНСТАЛИРАЈУ НА ЦЕВИМА СЕВЕРНОГ ТОКА 2?

У Пољској је „откривена“ претња по безбедност Европе услед пострављања гасовода Северни ток 2

Према пољским специјалним службама, овај гасовод ће створити много проблема ако буде инсталиран до краја и покренут.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Портпарол пољске специјалне службе Станислав Жарин тврди да ће Русија инсталирати уређаје за прислушкивање и видео надзор на цевоводе гасовода како би надгледала НАТО у Балтичком мору. Жарин је приметио да су САД и Шведска раније упозоравале на ово.

Русија је већ развила план, каже Жарин, чији је циљ да прати кретање бродова НАТО-а у Балтичком мору. Он подсећа и да Алијанса редовно изводи вежбе у балтичким водама.

Жарин је сигуран да је овај начин надзора прилично скуп, али не сумња да ће Русија покушати да га примени. Иако стручњаци кажу да, поред високих трошкова примене таквог система надзора, он неће пружити оперативне информације, будући да вода успорава процес преноса токова података, Жарин је сигуран да га Русија неће напустити.

Поред тога, према пољском стручњаку, Русија ће пуштањем гасовода Северни ток 2 добити додатне приходе, који ће на крају бити коришћени за дестабилизацију ситуације у западним земљама. Због тога инсистира на томе да се мора зауставити спровођење овог пројекта.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс