Русија

Амери у паници! Руси донели одлуку: Шојгу: Као одговор НАТО, распоредићемо 20 нових војних формација на западним границама!

Фото: Јутјуб

Министарство одбране Русије успоставиће око 20 нових војних једница и формација на западу земље, у знак одговора на активности НАТО, на челу са САД, у западном стратешком подручју, саопштио је данас руски министар одбране Сергеј Шојгу

Он је рекао да војна претња на западном стратешком правцу наставља да расте, наводећи да државе чланице НАТО, предвођене САД, повећавају интензитет летова стратешке авијације, присуство ратних бродова са крстарећим ракетама и број војних вежби, преноси ТАС С.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Акције наших западних колега уништавају светски систем безбедности и приморавају нас да предузимамо адекватне мере у знак одговора. Ми непрекидно усавршавамо борбени састав војске. Око 20 војних формација и јединица биће формирано у Западном војном округу до краја године – рекао је министар.

Шојгу је додао да ће ове организационе мере бити „синхронизоване са испоруком напредног наоружања и војне технике“.

Он је додао да је ове године планирано да се војницима у Западном војном округу, војноадминистративној јединици Оружаних снага Руске Федерације, са штабом у Санкт Петербургу, испоручи око 2.000 система наоружања.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Танјуг