Србија

Шокирао Србију! РУСКИ АГЕНТИ ПОКУШАЛИ ДА ДРОГИРАЈУ МОЈУ ЋЕРКУ! Јовановић тврди да му прете смрћу сваки дан, а ТЕК НА АУТОБУСКОЈ СТАНИЦИ!

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић тврди да је самоиницијативно отказао обезбеђење које му је пре 20 година доделила полиција и да је то урадио из револта јер га је полиција, како наводи, раније данас обавестила да повлаче обезбеђење његовој деци.

– Дошли су људи из Управе за обезбеђење личности и обавестили ме да укидају обезбеђење за моју децу. Тражио сам да ми написмено доставе процену по којој је таква одлука донета, али рекли су да нема папира већ да ми преносе усмено. Онда сам рекао: „Мене ћете да чувате, а моју децу нећете?! Е, па не може!“ И вратио сам обезбеђење – каже лидер ЛДП-а.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јовановић сматра да за овакву одлуку не постоји безбедносно оправдање и да је усмено саопштавања срачунато да би се избегла одговорност за све што би могло да се догоди. Тврди и да на дневном нивоу добија претње смрћу и то углавном преко друштвених мрежа.

– Наркомане, ближи ти се крај, неће те спасити ни полиција ни војска, народ ће пресудити и теби и још некима – гласи једна од порука која је Јовановићу недавно остављена на Фејсбуку.

Друга порука је такође брутална.

– Треба човјека пустити да живи, али му прво побит сву фамилију да види како је туговати за својима када их нема – написао му је други корисник.

Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић истиче да је шокиран одлуком да буде укинуто обезбеђење његовој деци.

– У лето 2019. године Јана је била у тржном центру са другарицом. Након биоскопа селе су у „Мек“, а онда су им пришла тројица мушкарца. Другарицу су одгурнули, а Јани су сипали неки прах у сок и терали је да попије. То је видео гост који је питао да ли је све у реду, а затим га је један од тројице ударио и оборио на земљу. Другарица је позвала моју супругу, а она полицију. Кад су дошли, тројица мушкараца су извадили руске дипломатске пасоше, а затим је по њих дошао неко из руске амбасаде и извео их – тврди Јовановић и наводи да је касније утврђено да је прах који су сипали у сок уствари дрога МДМА.

Тврди и да су након тога деца и он били у полицији да дају изјаве и да су га у МУП-у замолили да о случају не говори у јавности. Сада, како каже, нема разлога да ћути.

– Михајлу су резервисали гробницу и штампали му умрлице! Кад путује због школовања у Немачкој га дочекује немачка полиција, а у Енглеској енглеска. Такав живот води. А питао ме је недавно зашто не може сам са девојком да изађе, па сам му по ко зна који пут објашњавао – наводи Јовановић.

Јовановић каже да је пре неколико дана ишао на састанак и да је стајао на семафору када је човек на аутобуској станици скинуо панталоне и показао му полни орган.

– То је трајало три минута, али нико из моје пратње није одреаговао. И да нисам био ту и да нисам штићена личност, па ваљда је ред да санкционишу онога ко нарушава јавни ред и мир – истиче Јовановић.

Обезбеђење му је, како каже, додељено фебруара 2001. године након што му је испод аутомобила постављена бомба. Три године касније, како тврди, на првој седници Коштуничине владе донета је одлука да му обезбеђење буде укинуто, али само седам дана касније одлука је ревидирана јер је процена полиције била да је угрожен.

Јовановић, супруга и син, тада једино дете, добијају обезбеђење, а обезбеђење је постављено и испред зграде у којој су живели. У међувремену, свако дете је добијало пратњу јер је процена била да је неопходно.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Блиц