Русија Свет

Запад у страху! РУМУНЕ ПОТОПИО ‘ТОРПЕДО’ СА КРИМА! Порука Русије је сурова и јасна: Црно море никада неће бити „НАТО језеро“!

Шеф радне групе за међународно-правна питања у сталном представништву Крима при председнику Русије Александар Молохов огласио се поводом изјаве румунског министра који је Црно море упоредио са „језером НАТО-а“, поручивши да руска флота неће дозволити да НАТО доминира Црним морем

„Кримљане не може а да не разгневи такав провокативни испад високог западног дипломате“, истакао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је истакао, у последњих неколико година знатно је порасла активност обавештајних служби НАТО-а и јачање њиховог присуства у водама Црног мора.

„Наша Црноморска флота никада неће дозволити да НАТО бродови господаре Црним морем, ма колико желели да се прошире на тај регион“, рекао је Молохов.

Раније је министар спољних послова Румуније Богдан Ауреску изјавио да се Црно море делимично претворило у „језеро“ НАТО. Истакао је да је безбедност у региону Црног мора неодвојиви део безбедности НАТО.

– Црно море делимично се претворило у „језеро“ НАТО-а. Не можемо да одустанемо од присуства у региону као члан Алијансе, мислим да је важно наставити промоцију наших вредности у региону – рекао је Ауреску на питање новинара како НАТО може да спречи да се Црно море претвори у „руско море“.

Русија са своје стране последњих година упозорава на активности НАТО на својим западним границама које су без преседана под изговором обуздавања Москве. Русија је у више наврата изражавала забринутост због нагомилавања снага НАТО у Европи.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/rs.sputniknews.com