Спорт

Легендарни новинар шокирао свет: Неки би навијали чак и за Хитлера против Ђоковића

Чувени италијански новинар Убалдо Сканагата поделио је утиске са финала Ролан Гароса и подсетио на поређење Новака Ђоковића са Адолфом Хитлером.

Новинар познат по „Not too bad“ разговору са Ђоковићем је био присутан на стадиону „Филип Шатрије“ током овогдишњег финала, у којем је српски тенисер победио Стефаноса Циципаса са 3-2 у сетовима.

Сканагата је објаснио да није знао за кога да навија пред почетак меча, те да је претходно навео разлоге симпатија и за млађег и за старијег тенисера, али да му због тога многи нису веровали.

Уједно је и приметио да су његови читаоци претежно били на Циципасовој страни, што је био и случај на трибинама стадиона у Паризу.

Такође, међу навијачима Грка било је и оних који су само желели да неко из „наредне генерације“ освоји Гренд слем, али и навијача Роџера Федерера и Рафаела Надала, који нису желели да Новак приђе на један Слем од њихових миљеника.

Због тога се Сканагата присетио коментара његовог колеге Стефана Семерара.

„Сећам се када се нашалио да и да Ђоковић игра против Хитлера, људи би и даље пронашли начин да навијају за његовог противника“, написао је Сканагата у свом блогу.

Италијански новинар је додао разлог тога што је никад више навијача било на страни Циципаса то што се јаз између „велике тројке“ и „наредне генерације“ значајно смањио, чему говори и то да је Циципас водио са 2-0 у сетовима.

За то да један Грк постане Гренд слем шампион, наводи Сканагата, има неколико разлога, а то су – промена старе гарде, потенцијално најбољи тенисер света из земље у којој Тениски савез и федерација практично не постоје, пораст љубави према тенису у Грчкој, земљи у којој владају фудбал и кошарка…

 

Извор: rs.sputniknews.com