Спорт

СИТУАЦИЈА ЈЕ ДРАМАТИЧНА! Тениски свет у страху за Роџера Федерера!

Швајцарски тенисер Роџер Федерер (39) пријавио се за предстојећи Вимблдон. Након што се вратио на велику сцену и заиграо на Ролан Гаросу, а онда одлучио да се повуче пред четвртфинале, многи се плаше за здравље некада првог играча света.

Ризик од повреде је огроман, нарочито у годинама у којима је Роџер. Свестан је и он да не може до краја, али је онда питање зашто се уопште и појављује на турниру. Тако мисле и легендарни Матс Виландер као и Алекс Кореча.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Мој највећи страх је да он и даље није физички на сто одсто. Потребно му је да прве недеље на Вимблдону буде баш убедљив како би сачувао свежину и одморност да буде на сто одсто у другој недељи. У том случају би могао да буде опасан. Некада су само двојица или тројица играча могли да га победе али тренутно постоји много тенисера који могу да му нанесу штету – каже Кореча.

Виландер са друге стране сматра да тај број и даље није велики.

– Постоје добри играчи који не умеју да играју на трави. Федерер је специјалиста за ову подлогу тако да нема много разлога за бригу. Чак мислим да не постоји више од пет или шест играча који могу да му направе проблеме на трави. На Ролан Гаросу их је било бар 40 који су могли да му науде – рекао је Виландер и додао:

– Такав Федереров говор тела као у Халеу сам видео једном раније. Против Густава Куертена на Ролан Гаросу. Чињеница да прстом упире у себе није позитиван сигнал. Његов говор тела пуни противнике самопоуздањем јер он оставља утисак да не жели да се бори до краја. Неко ко има 21 годину је спреман да остане на терену и пет сати само да победи Федерера – закључује Швеђанин.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс