Србија

Обратите пажњу! УПОЗОРЕЊЕ ГРАЂАНИМА ИЗ ПОШТЕ: Круже лажне СМС поруке, траже да извршите уплату, а циљ је изнуда НОВЦА! Ево шта треба да знате!

Путем лажних и преварних СМС порука сугерише се грађанима да треба да изврше одређену уплату у циљу подизања извесне пошиљке.

Јавно предузеће „Пошта Србије“ упозорило је данас да је детектовало нови покушај злоупотребе логотипа и имена Поште којим се грађанима путем лажних и преварних СМС порука сугерише да треба да изврше одређену уплату у циљу подизања извесне пошиљке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

СМС порука садржи линк ка страници која није у власништву ЈП „Пошта Србије“, а на ком се тражи уплата новца путем платних картица.

„Овим путем желимо да скренемо пажњу грађанима Србије да ЈП “Пошта Србије“ никада на овај начин није комуницирала са својим корисницима и да уколико добију поруке сличне садржине не поступају на начин како се тражи од њих“, истиче се у саопштењу.

Како се додаје, у циљу едукације и помоћи грађанима Србије, уколико постоје било какве недоумице, Контакт центар ЈП „Пошта Србије“ чији су бројеви телефона 0700 100 300 и 011 3607 788, стоји на располагању радним данима од 8 до 20 часова и суботом и недељом од 8 до 15 часова.

Грађанима се саветује да буду додатно опрезни, да не отварају линкове у примљеним порукама и да не уносе своје податке.

Цео случај је одмах пријављен Националном ЦЕРТ-у Републике Србије – Регулаторној агенцији за електронске комуникације и поштанске услуге.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг/Ало.рс