Русија

УДАРНА ВЕСТ! 10.000 руских војника преплавило Јапанско море! Ево шта се дешава!

Велике војне вежбе Русије у којима учествује 10.000 војника почеле су у водама Јапанског мора, на Сахалину и Курилским острвима.

На острвима Сахалин, Итуруп и Кунашир, као и у акваторију Јапанског мора, почела је вежба у којима учествују јединице корпуса Источног војног округа и Пацифицке флоте, наведено је у саопштењу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вежба се одржава под личним руководством команданта Источног војног округа, генерал-потпуковника Сергеја Севрјукова, пренео је портал Спутњик.

Према подацима прес-службе, вежбе представљају једну од фаза провере оперативне и борбене припреме војске у летњем периоду обуке. Током маневара, војска ће увежбавати како да осигура војну безбедност Русије на источним границама.

Полазна тачка вежби на Далеком истоку је осмишљена тако да у основи лежи конфронтација између две коалиције замишљених држава.

Током реализације практичних акција предвиђено је извођење поморског и тактичког десанта, пренела је прес-служба.

Раније је Министарство одбране Русије саопштило да су ратни бродови Пацифичке флоте Русије, заједно с морнаричком авијацијом, први пут у савременој историји извели вежбе у централном делу Тихог океана.

Истовремено, портал “Драјв” је писао да војне вежбе руске ратне морнарице “недалеко од Хаваја” током које је симулирано уништавање противничких носача авиона представљају претњу без преседана за Сједињене Америчке Државе.

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг