Србија

Ово морате знати! НЕСТОРОВИЋ ОТКРИО: Ко пије овај витамин, од њега комарци беже!

Доктор Бранимир Несторовић саветује како да заштитите себе и своје најмилије од крвопија и то на потпуно природан начин.

 

“Постоје једноставни, природни начини да се одбију комарци попут коришћења витамина Б комплекса, посебно Б1 витамин који има мирис који одбија женске комарце – које убадају.“

“Када пију овај витамин комарци беже јер им је мирис зноја непријатан, а сличан ефекат има и бели лук” тврди Несторовић за Линк ТВ.

Несторовић као посебно ефикасан начин одбијања инсеката наводи и једну нашу стару биљку – коприву.

“Коприва убија све сто постоји. Уберете коприву и ставите је да стоји у фрижидеру 5 дана у води и са том водом испрскате кућу и инсекти нестају за неколико сати”, тврди он.

Старе биљке попут коприве су временом развиле одбрамбене системе који их штите од вируса, бактерија, гљивица и од других биљака, па су зато ефикасне.

Ако до убода ипак дође, свраб представља један од највећих проблема, а Несторовић као решење предлаже још један стари рецепт – еозин.

“Еозин помаже, црвена боја која се намаже како би се смањио свраб и спречила инфекција. Али ако се направе пликови и крастице, онда то не вреди, и на ред долази нови стари лек – цинк оксид – маст коју зовемо цинкова маст и која може да се маже пар пута дневно јер има антисептичко и антиалергијско дејство”, објашњава Несторовић.

 

Извор: Ало.рс