Србија

Србија у шоку! ОГЛАСИЛО СЕ ТУЖИЛАШТВО: Ово је разлог одбацивања кривичне пријаве против Бранислава Лечића!

Више јавно тужилаштво у Београду одбацило је кривичну пријаву Данијеле Штајнфелд, поднету против Бранислава Лечића, због кривичног дела силовања, јер не постоје основи сумње да је учињено наведено кривично дело, нити било које друго кривично дело за које се гоњење предузима по службеној дужности – саопштило је тужилаштво.

Како се наводи у саопштењу, у току предистражног поступка обављени су разговори са Данијелом Штајнфелд и пријављеним Браниславом Лечићем, прибављена је копија документарног филма „Зацели ме“, ауторке Данијеле Штајнфелд, ЦД на коме се налази оригинални глас особе из поменутог филма, медицинска документација о лечењу Данијеле Штајнфелд, а такође су и обављени разговори са бројним лицима која би евентуално могла имати посредна сазнања о спорном догађају, с обзиром да непосредних очевидаца није било, а цењена је и представка Мериме Исаковић, која је достављена Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Након прикупљених потребних обавештења и прибављања свих релевантних доказа у предистражном поступку, које је тужилаштво ценило како појединачно, тако и у међусобној вези, утврђено је да не постоји ни један законити доказ са степеном основа сумње који би потврдио наводе поднете кривичне пријаве. Пуномоћнику оштећене је достављен примерак решења о одбачају, а уколико оштећена није задовољна донетом одлуком, има право на благовремено подношење приговора Апелационом јавном тужилаштву у Београду – наводи се у саопштењу Вишег јавног тужилаштва.

Подсетимо, Бранислав Лечић и Данијела Штајнфелд у марту су испитани у полицији поводом тврдњи глумице да ју је Лечић силовао 2012. године. Лечић је одбацио све оптужбе и тврдио да није учинио ни покушао да учини казнено дело силовања.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс