Србија

Зукорлић открио: „Позваћу народ да купи оружје“

Лидер СПП Муамер Зукорлић оптужио је Санџачку демократску партију (СДП) да је повезана са недавним нападом из ватреног оружја на Едина Хамидовића у Сјеници.

Зукорлић је на ванредној конференцији за новинаре рекао да су одговорни за напад на Хамидовића припадници криминалне групе и експоненти СДП-а, саопштено је из Странке правде и помирења.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“СДП прераста у озбиљну криминалистичку организацију“, тврди Зукорлић и додаје да ће, уколико полиција у Санџаку не раскине са подршком организованом нарко-криминалу, “позвати народ да купи оружје и да се брани“.

Тврди и да Хамидовића, уредника “Сјеничких новина“, нико није заштитио, без обзира на то што је много раније писменим путем обавештавао полицију на претње, на шта, како додаје Зукорлић, нико није реаговао.

“Животи људи у Санџаку су јефтини, а то је показао покушај ликвидације у петак Сјеничака Едина Хамидовића који је с четири метка изрешетан пред дететом и супругом“, рекао је Зукорлић.

Истакао је да се застрашивањима и терору мора стати на крај.

“Одмах, полицијо, тужилаштво, правосуђе, раскид с криминалом у Санџаку или нам реците да је крај државног система у Санџаку. Или, реците нам безвлашће је кренуло, да знамо, да се сналазимо“, додао је.

У пуцњави у Сјеници у петак увече једна особа је погођена са четири хица.

Како су раније пренели медији у Санџаку, сумња се да су разлог пуцњаве нерашчишћени рачуни двојице мушкараца из Сјенице, а у току је интензивна потрага за починиоцем. Према незваничним информацијама, двадесетседмогодишњи Л.Е. из Сјенице испалио је више хитаца из ватреног оружја, од којих су четири погодила Х.Е. (48), такође из Сјенице.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг