Србија

Огласио се и он! ШАПИЋ ДАО СУД О ЈАНКОВИЋЕВОЈ ИЗЈАВИ КОЈА ТРЕСЕ СРБИЈУ: Можемо само да нагађамо коме су још СТРАНЦИ НУДИЛИ ДА РУШИ ВУЧИЋА!

Потпредседник Српске напредне странке (СНС) Александар Шапић прокоментарисао је изјаву Саше Јанковића која је изазвала земљотрес на српској политичкој сцени.

Јанковић је, као што је Република већ писала, гостујући на једној од  телевизија открио да су му странци нудили да са кртицама у СНС руши председника Александра Вучића.

– Дешавало ми се и да чујем: Ако нећеш са Вучићем, са ким би могао у СНС-у. Ако Вучићу случајно откаже срце… нешто му није ок срце… Шта на то човек може да одговори? – дословце гласи изјава Јанковића која је усталасала српску политичку сцену.

Коментаришући ову изјаву, Шапић каже да Јанковићева изјава потврђује да појединим западним земљама ниједна власт у Србији никада неће бити по вољи, уколико води државу независно и суверено.

– Са Сашом Јанковићем, без обзира на политичке различитости, имам један коректан однос, какав би требало да је нормалан на нашој политичкој сцени, уколико смо одговорини људи. Одговорни људи који воле своју државу не шире мржњу међу рођеним народом, па чак и кад се политички не слажу – рекао је Шапић и нагласио:

– Њих интересују само послушници који ће спроводити и бранити управо њихову политику и њихове интересе у Србији, а не српске. И овога пута то није рекао Вучић или неки функционер СНС, па да се такозвани “независни медији” с тиме спрдају и подсмевају, како обично чине. Овога пута то је рекао човек који је био Вучићев највећи конкурент на изборима 2017. године – упозорио је Шапић.

Према његовим речима, можете Вучића да волите или не волите, али ово је још један у низу крунских доказа да води једну суверену, независну и слободарску политику и да је и то један од главних разлога зашто део странаца покушава на све начине да га сруши и оспори.

– То што је предлагано Саши Јанковићу од стране страних амбасадора, па је он одбио и одлучио о томе јавно да проговори, сигуран сам да је нуђено и многим другима, само што епилог тих разговора не знамо, већ можемо само да предпоставимо – казао је Шапић уз опаску да Србија ако жели да буде једна здрава и успешна држава мора да настави да води суверену и независну политику и да о њеној судбини одлучује искључиво српски народ, а не стране службе.

– А ми ћемо наше политичке различитости решавати међу собом, али никада на штету српске државе или српског народа – поручио је Шапић за Информер.рс.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс