СРБИЈА ЈАВЉА

МЕШТАНИ У СТРАХУ: У близини места где је убијена породица Ђокић пре седам месеци нестао имућни старац!

Откако су у суботу пронађена спаљена тела власника мењачнице из Алексинца Горана Ђокића (57), његове супруге Гордане (56) и ћерке Лидије (25), у Алексинцу и околним селима завладао је страх од убица, које још увек нису пронађене, а додатну зебњу је побудио и нестанак старца Павла Миљковића (87), коме се сваки траг изгубио пре седам месеци, и то малтене на истом месту на ком су нађена тела Ђокића!

Како сазнајемо, пензионер Павле Миљковић, мештанин села Моравац, нестао је 11. марта у атару овог села, у ком су 26. септембра отети, ликвидирани и спаљени Ђокићи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Узнемирени

– Јако смо узнемирени због смрти Ђокића, а сада се питамо шта је с деда Павлом и да ли је и његов нестанак можда на неки начин повезан са овим злочином. Његова кућа је у близини јаме у којој су спаљени Горан, Гордана и Лидија. Свашта нам пролази кроз главу – причају мештани Моравца и настављају: – Кад је старац нестао без трага, нико се овде није нешто узбудио. Било је прича по селу, али убрзо се заборавило.

Он је сувоњав човек, виталан и није био пребогат, али синови му раде у иностранству, помажу му, тако да се може претпоставити да је имао неку своту новца. Сада сви трагедију Ђокићевих некако повезују с Павлом. Један таксиста пријатељ је на ауто ставио слику Павла и обавештење да се тражи старија особа, али то није донело резултата – каже нам мештанин испред продавнице у селу.

У кући Павла Миљковића јуче смо затекли његовог сина Радована, који каже да је у тешкој жалости што не може да пронађе оца да би га достојно сахранио.

– Брат и ја радимо у иностранству и тада, у време очевог нестанка, били смо ван земље. Постоје снимци где су га камере уочиле у Житковцу, али још ништа не знам о оцу. Не знам да ли има везе са овим злочином који се догодио ту у комшилуку. Заиста, не знам. Само хоћу да знам шта му се десило – прича узнемирени син Радован.

Како каже, он је сада накратко дошао у Моравац, а убрзо се враћа на посао у иностранство.

Био у полицији, али ништа није сазнао

– Ма, нећу ни да размишљам да му се догодило нешто тако страшно као Ђокићима. Био сам у полицији, чак сам био и непријатан мало, али ништа. До данас, ама баш ништа. Седам месеци о оцу ништа не знамо – прича Радован.

Монструозно убиство Ђокића и даље је обавијено велом мистерије, а засад се претпоставља да је у злочину учествовало више особа, као и да су добро познавали породицу, али и терен на ком је троструко убиство почињено.

– Обдукција је јуче завршена. Утврђено је да су отац, мајка и ћерка убијени хицима из ватреног оружја, па да су потом спаљени. Као мотив засад се помиње користољубље, јер се прича да је Горан често са собом носио кеш, и то између 50.000 и 100.000 евра. Додатну сумњу да је новац мотив изазива и то што је из њиховог спаљеног аута нестао резервни точак, у ком је Горан наводно држао паре – објашњава извор.

Нико из фамилије убијених јуче није желео да разговара с новинарима.

Извор: Курир