Русија

Настао хаос! ПУТИН ПОДИГАО АВИОНЕ НА АМЕРИКАНЦЕ! Драма на небу изнад Црног мора, бомбардери САД ударили на Русију

Снаге Руске Федерације, предвођене Владимиром Путином, готово моментално су реаговале на најновију провокацију америчких авиона који су се огромном брзином приближавали руској граници.

Руски председник Владимир Путин и његова земља поново су били мета опасних провокација америчких снага након што су два суперсонична стратешка бомбардера Б-1Б под заставом САД упали на руску територију летевши знад Црног мора и тако грубо прекршивши неке од основних међународних закона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Због тога је Русија готово моментално реаговала и на летелице које су биле у пратњи два авиона-цистерне КЦ-135 послала своје Сухоје Су-30.

– Ради идентификовања ваздушних циљева и спречавања нарушавања државне границе Русије, у ваздух су подигнута два ловца Су-30 из састава дежурних снага поморске авијације и противваздушне одбране Црноморске флоте. Посаде руских ловаца идентификовале су ваздушне циљеве као два суперсонична стратешка бомбардера америчког ваздухопловства Б-1Б у пратњи два авиона-цистерне КЦ-135 и испратили их изнад Црног мора – саопштио је Национални центар за одбрану Министарства одбране Русије, преноси Спутњик.

Како је још наведено, повреде руских граница нису дозвољене.

– Након што су страни војни авиони скренули са државне границе Руске Федерације, руски ловци су се безбедно вратили на матични аеродром – закључује се у саопштењу.

У Центру су нагласили да је лет руских авиона извршен у строгом складу са међународним правилима за коришц́ење ваздушног простора.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс