Србија

НОВИ ДЕТАЉИ БРУТАЛНОГ УБИСТВА ПОРОДИЦЕ ЂОКИЋ: Ево шта је полицији помогло да пронађу тела

Породица Ђокић, Горан, Гордана и њихова ћерка Лидија биће сахрањени сутра у 13 часова на гробљу у Житковцу, потврдио је Новица Аритоновић, Горданин брат.

– Сахрана ће бити у 13 часова. Тела ће преноћити у Моравцу, код Горанове мајке, испратићемо их како доликује – рекао је видно потресени Аритоновић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ожалошћена рођака Верица Ђокић рекла је да је у уторак требало да преузму тела, али је то одложено да би се употпунила обдукција. Она каже да јој је најтеже када помисли да су само неколико сати пре злочина безбрижно седели у њеној кући и причали до касно у ноћ.

– Кад помислим да нам је то био последњи пут да смо их видели. Гордана и ја смо седеле на кревету и причале, а остали су били у горњој кући. Када је видела да је већ поноћ, рекла ми је: „Деверична, тебе чека посао сутра, а види колико је сати. Крећемо ми полако“ – застаје Верица, док јој суза сузу стиже. – Дивне људе смо изгубили. Ево, можете да питате цело село какви су били.

Мештани у страху

Комшије, које су и у уторак долазиле у кућу Горанове мајке Стојанке да изјаве саучешће, кажу да је то што се догодило Ђокићима заиста страшно.

– Од пре два дана, овде и да неко нешто зна, не сме да каже. Наплашио се народ. Снимке камера, које су радиле у селу, узела је полиција – наводе у Ђокићевом комшилуку и додају да Горанова мајка, од када се догодио злочин, лежи у кревету потпуно скрхана.

Тела пронађена уз помоћ базних станица

Како се сазнаје сазнају, тела побијене трочлане породице Ђокић нису пронађена случајно нити насумично, већ се до Горана, Гордане и Лидије дошло анализом базних станица мобилне телефоније. Инспектори су уз помоћ оператера, даноноћном истрагом и анализом, дошли до локације на којој су последњи пут регистровани апарати оца и ћерке.

На том потезу су припадници полиције појачали „чешљање“ терена и тако дошли до огромног сметлишта и јаме у којој су била тела Ђокића, у атару села Моравац.

– Неколико сати раније, 12 километара даље, пронађен је изгорели ауто ове породице и у њему чаура. Отац, мајка и ћерка убијени су са по два хица у груди и главу. Тела су потом посута бензином и запаљена. Ватра је највише оштетила тело девојке, што је додатно отежало обдукцију. Пуцано је из два оружја, највероватније пиштоља калибра девет и 7,65 милиметара. Верујемо да је у злочину учествовало више људи – наводи извор.

Према незваничним информацијама, породица Ђокић је највероватније отета, а Горан је потом приморан да сиђе са асфалтног пута и да настави да вози по насипу уз Јужну Мораву.

– Цео догађај, од отмице па до паљења аута, одиграо се од 00.30 па до 2.30. Јер, једна од камера је регистровала у близини атара села Тешице пролазак Ђокићевог црног „пасата“ у 2.05. Према некој реконструкцији, убице су после злочина наставиле кретање и дошле до села Тешица. И ту их је камера снимила када су прелазили мост и са друге стране Јужне Мораве, у густом шипражју, запалили аутомобил како би уклонили трагове – наводи саговорник.

Недвосмислено је утврђено да су Ђокићи убијени на једној локацији, а потом су тела донета до сметлишта и запаљена. Не искључује се могућност да су убијени и у „пасату“.

– Постоји неколико трагова на којима се ради. Круг се полако стеже. Имамо индиција и одређена сазнања ко би могао да буде „мозак“ злочина, а и ко је остатак „екипе“ која је спровела у дело крвави план. Типер је напустио земљу, али то не значи да ће избећи одговорност – истиче саговорник.

Извор: Курир.рс/Новости