Русија Свет Србија

Огласио се руски лидер! ПУТИН УПУТИО ПОРУКУ СРБИЈИ И УЧЕСНИЦИМА САМИТА! Ево шта је поручио!

Председник Русије Владимир Путин поручио је учесницима скупа у Београду поводом 60. годишњице Покрета несврстаних да је позитивни потенцијал те организације данас од посебног значаја имајући у виду турбулентну ситуацију у свету.

Путин је у телеграму учесницима истакао да Покрет несврстаних има веома важну улогу у међународним односима, да доследно инсистира на принципу равноправности држава, уважавању суверенитета и законитих интереса, а такође се залаже за конструктивни мултилатерални дијалог строго у складу са Повељом Уједињених нација.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Данас, када је ситуација у свету све турбулентнија и када човечанство мора да се суочи са нарастајућим бројем претњи и изазова, позитивни потенцијал Покрета несврстаних је посебно потребан, навео је председник Русије.

Указао је да је важно да се та ауторитативна и репрезентативна организација активно укључи у решавање кризних ситуација, дајући суштински допринос колективним напорима за изградњу демократичнијег и стабилнијег светског поретка, јачањем поверења и узајамног разумевања међу чланицама међународне заједнице, истакао је Путин.

Руски председник је подсетио да је Русија недавно добила статус посматрача у Покрету несврстаних и оценио да то отвара нове могућности за сарадњу у решавању регионалних и светски питања, у осигуравање безбедности и одрживог развоја у целом свету.

Путин је учесницима скупа пожелео успешан рад.

Русију на скупу у Београду представља шеф дипломатије Сергеј Лавров.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг/Ало.рс