Србија

Србија у шоку! ПИШТОЉ И ДНК СА НОВЦА КЉУЧНИ У ИСТРАЗИ УБИСТВА ЂОКИЋА: Сви докази указују само на једно

Балистичким вештачењем чаура, пројектила и пиштоља пронађеног после злочина у Моравцу несумњиво је утврђено да се ради о оружју из кога су ликвидирани Горан (57), Гордана (56) и Лидија (26) Ђокић из Алексинца, сазнаје “Блиц”.

Према сазнањима овог листа, балистичари нишке полиције обавили су захтевну експертизу у веома кратком временском периоду, прибавивши важне доказе за предстојећи кривични поступак против злочинаца. Оружје је пронађено 22.10., према писању медија, у Алексинцу, у стану Горана Џонића из Моравца, првоосумњиченог за учествовање у монструозној ликвидацији породице Ђокић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Овим је затворен круг злочина. Вештачењем пронађеног пиштоља које је обавила балистика нишке полиције недвосмислено је потврђено да су пројектили и чауре пронађени на месту злочина, испаљени из пиштоља који је пронађен у Алексинцу, односно да се ради о оружју којим су брутално ликвидирани Ђокићи. То је један од кључних доказа око кога ће се формирати будући кривични поступак против осумњичених – каже наш извор.

Траг који на чаури оставља ударна игла пиштоља, и траг који на испаљеном зрну остаје након проласка кроз цев пиштоља, јединствени су попут отиска прстију код људи. Само је потребно да се ти налази утврде стручно, што су балистичари нишке полиције и учинили.

Место где су у атару села Моравац пронађена запаљења тела трочлане породице

ДНК пронађен на новцу

Поред овог доказа, на хрпи новца и платненој врећи који су ископани у дворишту једног од синова Горана Џонића, форензичком анализом утврђени су ДНК трагови убице и убијеног Горана Ђокића, сазнаје незванично “Блиц”.

То би могао да буде кључни материјални доказ у истрази овог незапамћеног злочина. Постојање ДНК доказа убице и жртве на новцу практично повезује убицу са парама и доказује да је мотив убиства био похлепа.

Саучесници и признање

Иначе, Џонић је на саслушању у полицији признао да је учествовао у убиству породице Ђокић, а како се незванично сазнаје, он је указао и на двојицу својих саучесника. Након тога ухапшена су браћа Константин и Костадин Милошевић из околине Ниша, која су како сазнајемо, позната истражним органима од раније. Према информацијама које поседујемо, ова браћа су раније довођена у везу са диловањем наркотика, али и бројним кривичним делима.

Један од њих хапшен је 2011. године због сумње да је био део међународног ланца шверца кокаина из Јужне Америке ка западној Европи. Наводно, његов задатак је био да из лука у Холандији и Белгији, уз саучесника, пребаци дрогу до Шведске где је било крајње одредиште.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо / Блиц