Православље

3 РАЗЛОГА ЗБОГ КОЈИХ МОРАТЕ ДА ОПРОСТИТЕ ОНИМА КОЈИ СУ ВАС ПОВРЕДИЛИ: Ево како нас учи Библија

Фото: Pixabay.com

Библија нас учи да постоји три разлога због којих је потребно да опростимо другима и да се не држимо сталног сећања на ружне догађаје који су нас повредили.

Имајте на уму да следеће три разлога немају никакве везе са тим да ли особа заслжује опрост или не.

1. “Као што је Христос опростио вама, тако опростите и ви”

Потребно је опростити онима који су нас повредили, јер је Бог опростио нама. Да би човек могао опростити некоме ко га је повредио, прво мора да прихвати опроштај својих грахова од Бога, кроз његовог сина, Исуса Христа.

2. “…гнев почива у недрима безумних.”

Мораш опрорстити онима који су те повредили да би се ослободио гнева који има потпуну контролу над човеком. Гнев и љутина чини човека очајним и јадним.

Љут човек је непрекидно заробљен мислима у прошлости и непрекидно се враћа на време када је био повређен. Ако си мислима заглављен у прошлости, значи да прошлост има контролу над тобом. Кад год осећаш повређеност због нечега, знај да те то поседује и контролише.

Човек сам себе повређује кад неће да отпусти бол и опрости. Бол ће нестати када човек буде у миру са прошлошћу.

3. “Јер ако опростите људима сагрешења њихова, опростиће и вама Отац ваш небески. Али ако не опростите људима сагрешења њихова, ни Отац ваш неће опростити вама сагрешења ваша.”

Опроштај је двосмерна улица. Немогуће је да добијеш оно што не желиш да даш. Мораш опрорстити онима који су те повредили да би и ти у будућности добио опроштај.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Opanak.net