Русија Србија

Шокирао све! ДОБРО, АЛЕКСАНДРЕ, СРБИЈА МОЖЕ УЋИ У НАТО, АЛИ… Вучић открио детаље разговора са Путином!

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић у интервјуу за руски Соловјев канал на Јутјубу пренео је занимљив детаљ са једног од његових претходних састанака са пресдедником Русије Владимиром Путином на којем је било речи о НАТО

Вучић је навео да је то био њихов девети сусрет и да је Путин добио различите информације о ставу Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Рекао ми је: “Добро Александре, ви можете ући у НАТО али наши народи ће остати пријатељи“. И тако сам га слушао 35 минута, а потом сам упитао: “А ко вам је то уопште рекао? Дозволите ми пет минута и одговорићу“, испричао је Вучић.

Председник Србије је истакао да је тада Путину рекао да је Србија војно неутрална земља и да неће у НАТО.

„Ја вам не кажем то само за данас. Ја говорим о будућости. То је дугорочно опредељење Републике Србије. Не разумем како је неко могао да вам каже да ми идемо у НАТО“, пренео је Вучић детаље тадашњег разговора са Путином.

Навео је да је тада Путину рекао и да Србија неће уводити никакве санкције против Русије.

„Гарантујем вам и дајем вам реч. То је интерес не само Русије него и Србије, И од тог тренутка ми нисмо имали тешких разговора.

Вучић је рекао да је до сада имао много састанака са Путином и да су за Србију то увек били важни сусрети.

Овога пута због ситуације у региону Западног Балкана, односа Београда и Приштине, односа у целом региону и дешавања у БиХ, као и због енергетске ситуације, и у Европи и код нас у Србији, што се тиче Србије, само још једам састанак је био толико вазан састанак, рекао је он.

Вучић је рекао Путин председник велике државе, а он председник мале земље, и да је задовољан што Путин увек у односу према Србији, цени наше људе и уважава нашу земљу.

Сматрам да је Путин снага Русије и да је уздигао Русију у војном и политичком смислу, додао је Вучић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг