Регион

СТИГАО ПРЕДЛОГ: „Ко не жели да се вакцинише, сам да плати лечење, а невакцинисанима забранити и одлазак у продавницу“

Загреб — Оснивач једне хрватске компаније изјавио за тамошње медије да су епидемиолошке мере у Хрватској требало да буду још строже него што јесу.

Бранко Роглић, оснивач „Орбица“ и председник Управног одбора те команије, говорећи о последицама памндемије коронавируса на економије широм света, сматра да је ситуација у Хрватској веома озбиља и да се људи понашају „ноншалантно“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Мислим да је већ пре неколико месеци требало увести строже епидемиолошке мере. Ситуација у Хрватској и свету врло је озбиљна, а ми се, као људи, понашамо доста ноншалантно“, казао је он за хрватске медије, а преноси Јутарњи лист.

„Нисам за ново затварање. Заузимам се за обавезну вакцинацију људи. Сматрам да никоме ко није два пута вакцинисан, или нема ковид -потврду, не би требало допустити улазак у продавницу, па ни у здравствене установе. Ако се неко не жели вакцинисати требало би сам да сноси и трошкове свога лечења од коронавируса“, истакао је Роглић.

Према његовој оцени, ситуација с пандемијом пуно је озбиљнија него што се то многима чини. „Свако мора да се вакцинише уз оправдане изузетке. Ако неко нема ковид потврду не би смео да иде ни у продавницу, ни у школу, болницу, биоскоп…. Ако неко не жели да се вакцинише могао би да живи код куће, сам, док невоља не прође“, сматра Рогић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Јутарњи лист