Србија

Ужас! Исповест оца девојке коју је силовао рођак: „БИО МИ ЈЕ НА СЛАВИ, ЗАЈЕДНО СМО ЈЕЛИ И ПИЛИ, ДА САМ ЗНАО ШТА СМЕРА…“

Рођак М. Р. ми је у уторак био на слави Ђурђиц, заједно смо јели и пили, секли колач, а онда ми је силовао ћерку… Да сам знао шта смера, заклао бих га у кући за столом, пред свим гостима – каже очајни Милан М. из околине Деспотовца, отац М. М. (29), девојке ометене у развоју коју је, како се сумња, силовао рођак М. Р. (61).

Милан каже да се М. Р. нормално понашао код њега на слави и да „није ни слутио шта овај смера“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Био ми је те вечери гост у кући, секли смо колач, ништа нисам слутио, иако смо сви знали да је М. Р. раније робијао због силовања… После славске вечере, око поноћи, он се понудио да одвезе моју ћерку и њеног девера кући у село код Жагубице, где живе. Мој син Милош је тада видео да је М. Р. у центру села избацио ћеркиног девера из свог „пасата“ и скренуо на другу страну. Позвао ме је и испричао ми то, тек тад сам схватио да ће ми М. Р. напасти ћерку! Одмах смо кренули у потеру за њим, али нисмо га нашли. Тек сутрадан га је ухапсила полиција – прича за Информер очајни Милан и додаје:

„Тај монструм, као да ме је ножем убо у срце када је насрнуо на моју ћерку.“

Несрећна М. М, која је ометена у развоју и тешко прича, успела је укратко да објасни шта јој се десило у ноћи између уторка и среде.

– Кад смо остали сами у ауту, М. Р. је закључао сва врата и одвезао ме до неког дворишта између цркве и гробља… Навалио је на мене… После ме одвезао до села где живим с мужем и избацио ме из кола. Пожалила сам се одмах баби мог мужа, а она је позвала мог оца и полицију – рекла је измучена девојка.

Породица брани осумњиченог

Породица М. Р. бранила је осумњиченог, који је већ два пута осуђиван због силовања две старице.

– Тачно је да је мој муж М. Р. раније грешио, али сада не знам да ли је стварно силовао ту жену или је она то измислила – казала је Зорица, супруга ухапшеног мушкарца.

И његова снаја је уверена да је њеном свекру све намештено.

– Он никада преда мном ружну реч није изговорио, а камоли нешто друго урадио. Он је домаћин са два сина и петоро унучади – тврди Борица Р.

Терети се за обљубу над немоћним лицем

М. Р. је по налогу тужиоца одређено задржавање до 48 сати, а у петак је приведен на саслушање код надлежног тужиоца у Јагодини. Терети се за кривично дело обљуба над немоћним лицем, за шта му прети од две до 10 година робије.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс